20 december 2008 Kersttocht Nijverdal

20 December 2008: Kersttocht Nijverdal

Na een pauze van zo’n 6 weken werd er toch maar weer eens gewandeld door niezoznel.nl. Dit keer zijn we afgereisd naar Nijverdal om er de kersttocht te lopen. Hier heeft de AWK een route uitgestippeld. Voor ons de eerste keer dat we in Nijverdal deze tocht zouden gaan lopen. We waren benieuwd hoe het zou gaan.

Qua temperatuur leek het wel maart. Zo zacht was het voor de tijd van het jaar. Echt perfect weer om 20 km. te gaan wandelen.  In de kantine van de korfbalclub schreven we ons in, waarna we om zeg maar kwart over negen begonnen aan onze wandeling.

De Regge stroomde mooi door het landschap en wij genoten er met volle teugen van. Zo doken we eigenlijk direct het bos in om richting Hellendoorn te lopen. Het was best wel wat geploeter zo door de modderige paden. Toch hadden we reuze veel plezier.

Via De “Reggenberg” en Hotel “De Uitkijk” liepen we terug naar de kantine van de korfbalclub. Hier kwamen we om 11 uur aan. 10 km. zit er dan op. Een heerlijke bak koffie gaat er dan wel in. Net zoals onze boterhammen.

Een kwartiertje later gaan we verder. Nu de andere kant op richting Nijverdal en diens Sallandse Heuvelrug. We lopen er veel door het mooie bos. Klimmen er wel veel en ploeteren wederom wat af over met modder besmeurde paden. Wat was het gezellig. Na al dat gewandel komen we weer in de bewoonde wereld. 2 km. voor het einde stonden er wat midwinterhoornblazers te toeteren. De rust die er daar was hebben we overgeslagen. Het was er wel gezellig druk en dat is altijd een goed teken.

Op de site www.niezoznel.nl staat nog een leuk filmpje van deze midwinterhoornblazer  Apetrots was ie in ieder geval wel.

Om één uur waren we geloof ik weer terug. We melden ons af en aten er nog lekker een kop erwtensoep.

Daarna ging het huiswaarts.

Het was een puike tocht! De laatste wandeling van een schitterend wandeljaar voor niezoznel.nl !