Snerttocht 01-11-2008

 

1 Nov 2008 Snerttocht Bornerbroek

Vandaag hebben Geertje en Rolf de Snerttocht te Bornerbroek gelopen. Een tocht van 20 km.

Om vijf voor half negen naar Bornerbroek gereden waar we al om 10 over half negen aankwamen. We hebben ons ingeschreven en koffie en thee gedronken. We dachten dat we Carola hier ook wel zouden treffen, maar helaas ze was er niet. Om negen uur zijn we gestart aan deze snerttocht. Het weer was goed te noemen. Beetje druppellig maar voor de rest goed om in te wandelen.

De route ging richting Azelo en daarna naar Ambt-Delden via het Twickel. Het was een afwisselend parcours van bospaden en asfaltwegen. Geertje en ik babbelden er rustig op los. Het was gezellig zo onderweg. Om elf uur bereiken wij onze rust waar we 20 minuten blijven. Drinken er thee en koffie en eten er ons brood op. Het is gezellig vertoeven in de museumboerderij Wendezoele te Amt-Delden.

 Van hieruit lopen we terug langs door het Twickel en langs Delden en de Twentse Golfclub richting Deldenerbroek en Bornerbroek.

 De natuur was mooi. Nog steeds een kleurenspectrum van bladeren die je in de herfst altijd zo mooi aantreft. Ook  de paddestoelen waren volop aanwezig, maar niet zo erg mooi meer. Hier en daar nog een mooie roodgekleurde vliegenzwam met stippen, maar dat was het dan wel.

 We lopen een hoog tempo en komen dan ook na 3 1/2 uur weer aan in Bornerbroek. Het is dan half één. We melden ons af en genieten daarna van een heerlijke kop erwtensoep.

Na deze vulling gaan we terug naar Rijssen. Om 10 over één was ik weer thuis. Geertje mocht nog even verder naar Nijverdal. Het was een hele mooie tocht. Wij hadden mazzel met het weer. ’s middags was het echt rotweer. Regen, regen en nog eens regen!

Het enige vervelende van vandaag was dat mijn mobiel het zomaar heeft begeven…….dat is minder……!

www.niezoznel.nl