ANALYSE

 

Het filmen is één, het analyseren is twee. Met de WalkEye heeft u de mogelijkheid om op meerdere vlakken naar een persoon te kijken:

Er zijn dingen die de WalkEye kan, er zijn echter een aantal punten die de WalkEye uniek maakt. Dit zijn volgens de specialisten de dingen die de WalkEye kan:

* Neemt slow-motion beelden op

* Het is mogelijk om hoeken te trekken d.m.v. markertechnologie

* Het is mogelijk om de Q-Angle te berekenen

* Een ‘hipdrop’ is in beeld te brengen

* Heeft een frontaal en sagitaal zichtvlak

Voor de specialisten spreken deze punten voor zich, voor de leken hier een korte uitleg. De slow-motion beelden staan voor ver vertraagde beelden die de WalkEye opneemt. De marker-technologie houdt in dat wat de grootste impact krijgt, als het ware wordt benadrukt en duidelijk wordt voor de specialist, wat het makkelijker maakt om conclusies te trekken en uit te leggen naar de cliënt.

De Q-angle hier staat voor de Q-hoek.

Dit laat zien wat de heup doet op het moment dat je gaat lopen (je heup zakt weg in de midstance). Daarnaast biedt de WalkEye u de mogelijkheid een voor- en achteraanzicht kan geven, en dit in beeld brengt. Met upgrades qua camera’s is het ook mogelijk een sagitaal vlak in beeld te brengen door gebruik van een extra camera.

Het is al een grote plus dat dit allemaal met 1 apparaat kan worden opgenomen, maar daarnaast heeft de WalkEye nog een aantal unieke functies:

* Meelopen

* 120 frames per seconde

* Vergemakkelijkt een spronganalyse

Het meelopen van de camera spreekt voor zich, het zit onder andere in de naam en dit is het grootste kenmerk van de WalkEye. Door middel van een sensor houdt de camera altijd een veilige en goed zichtbare afstand van de te filmen cliënt.

120 frames per seconde, dit is puur de camera die dit bewerkstelt. Geen analyse apparatuur waar het bekend van is heeft deze camera. Een gemiddelde camera qua analyse apparatuur heeft tussen de 30 en 50 frames per seconde en een zeer goed ziend oog, ziet er 40 per seconde. De WalkEye kan ook werken op camera’s met minder frames per seconde.

Een spronganalyse wordt het meest gemaakt voor volleyballers, handballers en basketballers. De impact bij het neerkomen is cruciaal. De WalkEye kan door middel van zijn markertechnologie ook spronganalyses uitvoeren, zodat de impact op de knieen, enkels en heupen in beeld te brengen is na een sprong. Door onder andere het rennen en springen makkelijk in beeld te brengen, wat met veel apparatuur niet kan, is de WalkEye zo’n uniek systeem.